Cyber verzekering & Cyberclaims

Cyber verzekering & Cyberclaims

Brand op kantoor? Vreselijk natuurlijk, maar jullie kantoorpand is goed verzekerd en de meeste schade wordt vergoed. Ingebroken? Gelukkig kunnen jullie de kosten voor nieuwe computers en printers declareren bij de verzekeraar. En dan … een cyberaanval. Jullie bedrijf is gehackt, cybercriminelen hebben gevoelige data buitgemaakt. Wat nu? Cyber verzekering?

Gelukkig kun je jezelf ook tegen dit soort schade verzekeren met een zogenaamde cyber verzekering. Verschillende partijen in Nederland bieden een verzekering tegen cybercrime. Die dekt bijvoorbeeld aansprakelijkheidsclaims, kosten van de schaderegelaar, schade door afpersing of andere bedrijfsschade door cybercriminaliteit. Handig! Toch is er wel een belangrijke maar: je moet eerst zelf aan de slag.

Kleine lettertjes
Voor alle duidelijkheid: wij raden een cybercrimeverzekering of cyber verzekering beslist niet af. Maar verdiep je wel in de kleine lettertjes. Want als je je wilt verzekeren tegen cybercrime stelt de verzekeraar wel een aantal voorwaarden. Logisch. Het werkt eigenlijk net zoals bij andere verzekeringen. Want wil jij je verzekeren tegen diefstal, dan is een stevig slot wel het minimum. Bij een brandverzekering zul je toch echt rookmelders moeten plaatsen.

Rookmelders
Een verzekering tegen cybercrime is in dat opzicht een hele gewone verzekering. Dekking is er alleen als je de nodige voorzorgsmaatregelen hebt getroffen. Een brand is een inbraak is een hack. Dan noemen we je alarminstallatie alleen een firewall, en veiligheidssloten een antivirus software. Zulke maatregelen zijn een absolute must en moet je eigenlijk los zien van de verzekering. Om maar even een cliché uit de kast te halen: voorkomen is beter dan genezen. Simpelweg omdat sommige cybercriminelen onherstelbare reputatieschade aan kunnen richten. Zie je daar maar eens tegen te verzekeren.

Informatiebeveiliging
Met andere woorden: zorg allereerst dat je security op orde is. Implementeer slimme technische en organisatorische maatregelen om je data en je bedrijf te beschermen en sluit daarna een cyber verzekering af waar je in geval van schade door cybercrime een beroep op wilt kunnen doen, bijvoorbeeld om de hoge herstelkosten te handelen.


Centureon voor uw cyber verzekeringMag ik u helpen?

Hallo, ik ben Leonie van Meeteren. In heldere taal vertel ik u alles over de mogelijkheden van Centureon. Neem contact met mij op voor een vrijblijvende intake, om te zien hoe we bij uw onderneming passende technische en organisatorische maatregelen kunnen nemen, ook voor uw eventuele cyber verzekering.

Vraag vandaag nog naar de mogelijkheden!

"De beste cybersecurity voor het MKB van dit moment"
Als je als ondernemer in het MKB je netwerkbeveiliging aan wil pakken, doe het dan goed. Met de Centureon Endpoint Security-oplossing verandert je netwerk in een onneembaar fort.

- Winmag Pro MKB-Proof Awards 2018