Centureon Threat Hunting

Cyber Threat Hunting voor het detecteren van netwerkbedreigingen

Centureon Threat Hunting


Assume breach. Now hunt For it.


Centureon Cyber Threat Hunting: jaag op sluimerende en actieve malware of hackers in uw IT-omgeving!

Proactieve risico-assessmentstrategieën, zoals kwetsbaarhedenonderzoeken en penetratietests, speuren naar zwakke plekken in uw beveiliging en kwetsbaarheden, maar geven slechts ten dele antwoord op de beveiligingsparadox: ‘Kan ik gehackt worden?’. Er is een andere, veel belangrijkere vraag die moet worden beantwoord: ‘Ben ik al gehackt?’

Onze Centureon Cyber Threat Hunting-technologie kijkt vanuit een nieuw perspectief naar malware en andere schadelijke software: wij gaan ervan uit dat er al is ingebroken op uw netwerk en endpoints. Centureon Cyber Threat Hunting ontdekt zowel actieve als sluimerende aanvallers, die erin zijn geslaagd om de verdedigingsmechanismen van uw organisatie te omzeilen.

Wij van Centureon komen bij u langs om de scope van het assessment met u door te nemen. Vervolgens starten we met de scans. Zodra we de resultaten hiervan hebben verzameld, gaan we deze analyseren. We stellen een helder en objectief rapport op dat we bij u op locatie komen bespreken. Wij komen niet met een ‘verkooptool’ of met het zoveelste assessement, maar bieden u een diepgaande analyse van uw IT-omgeving.


No strings attached.


Waarom hebt u een Cyber Threat Hunting Service nodig?

  • Geen security experts in dienst? Bedrijven willen profiteren van een EDR/MDR-oplossing maar beschikken niet over de vereiste resources.
  • Gebrek aan ervaring: Op de hoogte blijven van het snel veranderende landschap van cybersecurity is een grote uitdaging.
  • Langetermijnkosten: Het samenstellen van speciale teams gaat vaak gepaard met hoge langetermijnkosten.

Cyber Threat Hunting geeft antwoord op de volgende vragen:

  • Is er malware aanwezig in de omgeving?
  • Ben ik al gehackt?
  • Zijn er (nog) systemen die informatie lekken na een datalek?
  • Is malware adequaat verwijderd uit de omgeving?
  • Zijn de huidige beveiligingsmaatregelingen effectief?

Cyber Threat Hunt - Hunting Report SampleCentureon Cyber Threat Hunting is een ‘agentless’ oplossing die is ontworpen om verborgen bedreigingen te detecteren zonder de last van ingewikkelde apparatuur of endpoint-software-installaties. Een ervaren forensisch malware analyst gebruikt op basis van het Sqrrl (en TaHiTI) -framework diverse tooling en hulpmiddelen zoals (maar niet gelimiteerd tot) InfoCyte Hunt, VirusTotal, JOESandbox, Hybrid Analysis, ESET, Heimdal, OSSEC, Packettoal, Soltra en Google. Verdachte software wordt diepgaand geanalyseerd en geclassificeerd. Hierdoor kunnen doelgerichte aanvallen, in-geheugen malware / powershell scripts en verdachte activiteiten en communicatie in beeld worden gebracht.

De Cyber Threat Hunting dienst kan eenmalig, terugkerend of doorlopend (managed) ingezet worden. Na de analyse ontvangt u een uitgebreid rapport met een heldere managementsamenvatting. Gebruik dit rapport om te laten zien dat u voldoet aan de privacy (AVG)-wetgeving na een incident, voor uw risico- managementrapportage of Merger & Acquisitions-audit.


Mag ik u helpen?

Hallo, ik ben Henk-Jan Angerman. In heldere taal vertel ik u alles wat u moet weten over operationele en technische zaken die komen kijken bij de service Cyber Threat Hunting. Neem contact met mij op voor een vrijblijvende intake, om te zien hoe deze dienst bij uw organisatie past.

Vraag vandaag nog naar de mogelijkheden!

"De beste cybersecurity voor het MKB van dit moment"
Als je als ondernemer in het MKB je netwerkbeveiliging aan wil pakken, doe het dan goed. Met de Centureon Endpoint Security-oplossing verandert je netwerk in een onneembaar fort.

- Winmag Pro MKB-Proof Awards 2018