Waarom Managed Security Services

Managed Security Services: continuïteit en zekerheid

Waarom Managed Security Services


Cybersecurity: da’s geen keuze. Da’s pure noodzaak. 


Wat als uw primaire productieproces / bedrijfsproces stopt?
Denk aan uw machines, kassa’s, productieprinters of andere zaken waar u absoluut niet zonder kunt. Wat dan?


Net zoals u uw huis goed afsluit tegen inbrekers, dient u ook de bedrijfskritische infrastructuur goed te beschermen. Maar ja, de deur van een huis op slot doen is wel wat makkelijker dan die van het IT-netwerk.

Managed Security Services zit in ons DNAWat ook nog speelt: de risico’s verschillen per bedrijf. Cybersecurity begint daarom met het identificeren van de bedrijfskritische onderdelen en het in kaart brengen van de ‘kroonjuwelen’ van de organisatie. Die bepalen namelijk welke beveiligingsoplossingen optimaal werken. Gebruiksvriendelijkheid, effectiviteit en reikwijdte zijn ook van invloed op de keuze voor een goede beveiligingsoplossing. Cybersecurity is nooit standaard, dat staat vast.

Er zijn bijvoorbeeld oplossingen waarbij er een soort zwarte doos, een ‘blackbox‘, tussen het internet en het interne netwerk van het bedrijf. Deze doos detecteert bijvoorbeeld risicovol internetverkeer vanuit en naar het netwerk en grijpt waar nodig in. Prima oplossing. Maar hoe zit het met de laptops die mee naar huis gaan? Of met werken onderweg? Werken in het hotel? In de cloud? In die gevallen helpt zo’n centrale oplossing niet. En de wereld wordt juist steeds decentraler: we werken nu in de ‘cloud’, overal op elk apparaat en wanneer we maar willen! Wel iets waar je je als bedrijf van bewust moet zijn.

Achilleshiel
De mobiliteit van de eigen werknemers is dan ook de achilleshiel van de hiervoor geschetste beveiligingsaanpak. Want als mensen hun laptop meenemen naar een klant of buiten kantoor inloggen via een wifi-verbinding op een willekeurig apparaat, dan zetten ze (onbewust) de centrale beveiligingsbuffer van het bedrijf buitenspel. Kortom: de beveiliging moet meebewegen met de bron.

Een paar sleutelelementen van een moderne beveiligingsstrategie binnen een managed security opzet zijn dan ook:


Flexibele managed security serviceFlexibiliteit als startpunt
Flexibiliteit hebben we bij Centureon als uitgangspunt genomen. U betaald per maand naar gebruik, zonder vast contract. Wij houden ook van transparantie. Dat geldt voor al onze concepten. Heel concreet: wat wij zien in de dashboards, ziet u ook. Geen zin in Dashboards? Daarnaast rapporteren wij maandelijks apart over de belangrijkste issues. Detecteren we een potentieel bedrijfskritischrisico? Dan nemen we contact op. Zo profiteert u maximaal van onze expertise in cybersecurity.

Steeds meer organisaties zoeken antwoord op het vraagstuk ‘meer met minder doen’. Zeker als het gaat om de steeds complexere zaken rondom informatiebeveiliging. Hoe weet je dat je de juiste aandacht en kennis inzet? Dat is een lastig punt. Wie verantwoordelijk is voor de interne IT-organisaties en zaken die de bedrijfsvoering raken- CIO’s, COO’s, CFO’s en IT-managers – moeten ‘in control’ zijn en tegelijkertijd de operationele kosten zien te reduceren. Bovendien mag het niet ten koste gaan van innovatie, probleemoplossend vermogen, gebruikerservaring en risicobeheer. Een enorme opgave! Bij het MKB zijn deze rollen vaak niet ingevuld. Met een managed security service – een beheerde dienst – haalt u de juiste kennis in huis.


Heldere en no-nonsense managed security serviceHelder over security
IT moet de business ondersteunen, en IT-beveiliging wordt met de dag belangrijker. Zonder adequate beveiliging geen business; de continuïteitsrisico’s zijn vaak niet te overzien. Risicomanagement, wet- en regelgeving en het groeiende aantal, steeds complexer wordende beveiligingsbedreigingen zijn echte hoofdbrekers. Break and fix gaat hier niet op. Want liggen de gegevens eenmaal op straat, dan valt er helaas weinig meer te fiksen.


Centureon is 100% gefocust op informatiebeveiliging, al sinds 2001. We leveren managed security services en specialistische kennis en combineren dat met aandacht voor úw business, optimalisatie van de beveiligingsoplossingen en het beheer. U kunt zich op innovatie en productiviteit richten. Elke maand hebben we contact. Dan rapporteren we niet alleen, we geven u ook inzicht en kijken naar licentiegebruik. Flexibiliteit is ons startpunt. U kunt kiezen uit diverse modules, maar gebruikt (en betaalt!) alleen wat uw organisatie ook echt nodig heeft. Geen overhead. Wel zo helder.


Stap vandaag nog over naar maandelijks gemak zonder verplichtingen!

"De beste cybersecurity voor het MKB van dit moment"
Als je als ondernemer in het MKB je netwerkbeveiliging aan wil pakken, doe het dan goed. Met de Centureon Endpoint Security-oplossing verandert je netwerk in een onneembaar fort.

- Winmag Pro MKB-Proof Awards 2018